<ニュース>

2013827日の「インドネシア森林研究開発機構」(FORDA)発足100周年記念式典(写真、於Jakarta)において

当研究室博士課程修了のHasnawirさんがインドネシア森林省最優秀研究者賞にノミネートされ、

同日に、九州大農学研究院とFORDAとの間に砂防・治山分野を中心に正式な研究交流協定(MOU)が結ばれました。

Minister2s.jpg  Forda100s.jpg

森林省大臣と歓談するHasnawir博士   FORDA100周年記念式典(九大-FORDA間のMOU締結がアナウンスされた。)

下は、当日のMOU締結に関する九州大森林保全学研究室の「祝辞」(即興で求められましたので、英語は完璧ではありません。)

It’s my great privilege to make a statement on this special occasion concerning this MOU i.e. mutual research cooperation between FORDA

and The Faculty of Agriculture at Kyushu University.

I think it is excellent timing to complete it this year when you celebrate your 100th anniversary.

Kyushu University also celebrated its 100th anniversary two years ago.

Both of us have such a long history and it enables us to develop father achievements in our research.

I believe that we’ve conducted smooth and efficient cooperated study with this MOU.

It will be a strong relationship.

My dean and all the professors in the forest science department truly welcome all of you to be visiting researchers

or post graduate school students in Kyushu University with this MOU treaty.

By any means, my dean and I are very grateful to the director general Dr. Iman to complete this MOU today.

Thank you very much again for everything and congratulations on FORDA’s 100 years anniversary.

<Special thanks to Mr. Jagger in London about the revision of this speech.>